IJD – Jongerenpastoraal

Rouwzorg Vlaanderen
IJD AntwerpenIJD MechelenLeuvenOost-VlaanderenLimburg

Lotgenotengroepen voor jongeren

Jongerenpastoraal IJD Antwerpen en haar plaatselijke werking Inspirelli Turnhout & Oud-Turnhout organiseren jaarlijks lotgenotengroepen voor jongeren die recent of langer geleden iemand verloren zijn: broer of zus, ouder, grootouder, vriend of vriendin. In kleine groepen wordt er met elkaar gepraat over verlies. Elkaars ervaringen worden gedeeld en aan de hand van verschillende methodieken en werkvormen komen vaak diepgaande gesprekken naar boven die helpen om stil te staan bij degenen die gestorven zijn. Een groep komt in totaal zes keer bijeen op een avond over een periode van ongeveer drie maand.

Contactpersoon: Laurens Vangeel – email: laurens.vangeel@ijd.be 

Mechelen:

Op dit moment zijn er geen lotgenotengroepen voor jongeren.

Op dit moment zijn er geen lotgenotengroepen voor jongeren georganiseerd door IJD.


Gent:

Voor lagere schoolkinderen: Dringend! Help ons uit de nood!

Er wordt gewerkt met groepjes van 8 tot 10 kinderen. Eén sessie duurt 90 minuten en wordt ondersteund door 2 therapeuten gespecialiseerd in het werken met kinderen. Tijdens een intakegesprek wordt gepeild naar de individuele behoeftes van elk kind en wordt gekeken bij welke groep het kind best aansluit.
Elke veertien dagen op vrijdagavond van 18 uur tot 19.30 uur.
Instappen kan altijd en betekent samen op weg gedurende een aantal sessies.
Plaats: Groot-Begijnhof nr. 48 te 9040 St.-Amandsberg (Gent) – Prijs: 40 euro per sessie
Therapeuten: Katrien Vanhauwaert en Anna Van der Cruyssen.

Informatie bij: Anna Van der Cruyssen – GSM: 0496 45 51 84 mail: annavdc@hotmail.com – Website: www.lutcelie.be

Voor lagere adolescenten: Verboden toegang voor onbevoegden.

Heb je soms ook het gevoel dat je er helemaal alleen voor staat? Dat je wil praten maar niet de juiste woorden vindt? Dat je wil schreeuwen maar niemand je hoort? Dat je wil delen maar niemand er is? Dan ben je aan het goede adres. Ook anderen zitten hiermee verveeld. Ook anderen willen samen delen, praten en luisteren. Op een creatieve wijze gaan we samen op zoek naar wat er achter gesloten deuren schuilt.

Er wordt gewerkt met groepjes van 8 tot 10 kinderen. Eén sessie duurt 90 minuten en wordt ondersteund door 2 therapeuten gespecialiseerd in het werken met jongeren. Tijdens een intakegesprek wordt gepeild naar de individuele behoeftes van elke jongere en wordt gekeken bij welke groep de jongeren best aansluit.

Elke veertien dagen op maandagavond van 19 uur tot 20.30 uur. Instappen kan altijd en betekent samen op weg gedurende een aantal sessies. Plaats: Groot-Begijnhof nr. 48 te 9040 St.-Amandsberg (Gent)
Prijs: 40 euro per sessie. Therapeuten: Katrien Vanhauwaert en Anna Van der Cruyssen.

Informatie bij: Anna Van der Cruyssen – GSM: 0496 45 51 84 mail: annavdc@hotmail.com - Website: www.lutcelie.be

Hasselt:

Voor jongeren tussen 16 en 25 jaar en tussen 12 en 15 jaar worden regelmatig bijeenkomsten georganiseerd waar van gedachten kan gewisseld worden hoe een rouwproces verloopt, over moeilijke emoties, reacties van de omgeving, verdrietige dagen, over vasthouden en loslaten, troost en ‘hoe moet het nu verder?’.

Informatie  en inschrijving:
An-Katrien Jacobi – IJD Hasselt
Tel. 011 24 90 30  e-mail: an-katrien.jacobi@ijd.be

Begeleiding: Katrien Ceulemans en Myriam François.
Gratis.