Lectuur

Nieuwe boeken

Hoe doe je dat?
Lut Forrez
Uitgeverij Boekscout

Elke verlieservaring doet iets met ons. Wanneer iets wat was, iets wat een deel uitmaakte van ons leven, er niet meer is, gaat een stukje in onszelf dood. Een rouwproces dient zich aan. Daarnaast verandert er iets in je leven op een heel unieke wijze. Hoe moeilijk rouw ook kan zijn, het draagt uitdagingen in zich.

Ontdek de kracht die een rouwproces vrijmaakt. Met verhalen, gedichten, foto’s en concreet werkmateriaal, wil dit boek rouwenden nabij zijn. Loslaten, hoe doe je dat? is een inspirerend werkboek voor ieder die bewust wil omgaan met een verlieservaring en voor ieder die steun zoekt in zijn rouwproces.

Een kompas voor een andere manier van werken en leven tijdens en na corona
Tony Crabbe
Uitgeverij Luitingh-Sijthoff

We hadden het al te druk en dat is nu, in tijden van corona, voor velen niet minder geworden. Inboxen stromen vol, to-dolijsten puilen uit, de scheidslijn tussen werk en privé is bijna verdwenen. Er is te veel informatie, te veel onzekerheid en we blijven het gevoel houden tekort te schieten.

Tony Crabbe nodigt je uit om deze periode te zien als een nieuw begin: een unieke kans om te experimenteren met een andere manier van werken en leven. Een benadering die meer impact heeft, gezonder is en zorgt voor een blijvende verandering, ook in het leven ná de crisis.

Het nieuwe medicijn
Johan Verbraecken en Tine Bergen
Uitgeverij Houtekiet

Heb je de laatste tijd wel heel veel dagen waarop niks lijkt te lukken en je je maar niet kan concentreren? Schiet je soms zo snel uit je slof dat je er zelf ook bang van wordt? Heb je last van pijn die komt en gaat zonder dat je er vat op hebt? Word je overvallen door vreetbuien? Of heb je net helemaal geen honger?

Al deze ‘problemen’ kunnen met je slaap te maken hebben. Slapen is immers veel meer dan in je bed gaan liggen, je ogen dichtdoen en ze de volgende ochtend weer opendoen. Dat maakt slapen soms zo moeilijk. Het maakt slapen tegelijkertijd broodnodig. Voor je lichaam, je immuunsysteem, je energiehuishouding, je brein, je humeur… Slaap is een essentiële rustperiode waarin zowel fysisch als psychisch herstel plaatsvindt.

Wie goed slaapt, heeft goede dagen. Wie goede dagen heeft, kent ook goede nachten. Het is een spiraal die al te vaak de neerwaartse kant opgaat. Terwijl een beperkt aantal inzichten die spiraal kan omkeren. In dit boek verzamelden slaapexpert Johan Verbraecken en Tine Bergen alles wat je moet weten over slaap op basis van de nieuwste inzichten, bijvoorbeeld over de relatie tussen slaap en voeding, slaap en hartkwalen, en over de impact van slaapapneu en snurken. Want een goede nachtrust is iets waar mensen niet alleen van mogen dromen.

Iets ouder maar toch nog relevant leesvoer

Scroll naar top